Paradicsomos-spenótos tészta

Paradicsomos-spenótos tészta

Recipe by letaimark
Adag:

6

Előkészítési idő:

5

minutes
Elkészítési idő:

15

minutes
Kalória:

400

kcal

Hozzávalók

  • 500 g durum száraztészta

  • 125 g bébispenót

  • 180 g olajos aszalt paradicsom

  • 8 gerezd fokhagyma

  • 400 ml (egy konzerv) kókusztej

  • 50 g sörélesztőpehely

  • 2 teáskanál oregánó

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • fél teáskanál őrölt chili

Elkészítés

  • Főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
  • A fokhagymát pucold meg és reszeld le, az aszalt paradicsomot pedig vágd apróbb darabokra.
  • Egy evőkanál olívaolajon kezdd el pirítani alacsony lángon a lereszelt vagy zúzott fokhagymát. 1-2 perc után, miután már enyhén megpirult, jöhet hozzá az apróra vágott aszalt paradicsom. A paradicsom olajából tegyél hozzá 1-2 evőkanálnyit, és ezzel is pirítsd még közepes lángon 1-2 percig.
  • Add hozzá az őrölt pirospaprikát, az őrölt chilit, az oregánót és a kókusztejet, majd miután felforrt, jöhet bele a sörélesztőpehely is.
  • Minél tovább főzöd alacsony lángon, annál sűrűbb lesz, de ha túl híg maradt, adj még hozzá sörélesztőpelyhet. Az állagát ugyanis befolyásolja a kókusztej fajtája is. Miután elérted a kívánt állagot, add hozzá a spenótot, főzd 1-2 percig, amíg épp csak megfonnyad, majd zárd el, és keverd hozzá a tésztát.
  • Tálalhatod magvakkal, vegán feta sajttal vagy extra sörélesztőpehellyel, de önmagában is megállja a helyét.
Shopping Cart
Scroll to Top