
Paradicsomos-spenótos tészta
Recipe by letaimarkAdag:
6
Előkészítési idő:
5
minutesElkészítési idő:
15
minutesKalória:
400
kcalHozzávalók
500 g durum száraztészta
125 g bébispenót
180 g olajos aszalt paradicsom
8 gerezd fokhagyma
400 ml (egy konzerv) kókusztej
50 g sörélesztőpehely
2 teáskanál oregánó
1 teáskanál őrölt pirospaprika
fél teáskanál őrölt chili
Elkészítés
- Főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
- A fokhagymát pucold meg és reszeld le, az aszalt paradicsomot pedig vágd apróbb darabokra.
- Egy evőkanál olívaolajon kezdd el pirítani alacsony lángon a lereszelt vagy zúzott fokhagymát. 1-2 perc után, miután már enyhén megpirult, jöhet hozzá az apróra vágott aszalt paradicsom. A paradicsom olajából tegyél hozzá 1-2 evőkanálnyit, és ezzel is pirítsd még közepes lángon 1-2 percig.
- Add hozzá az őrölt pirospaprikát, az őrölt chilit, az oregánót és a kókusztejet, majd miután felforrt, jöhet bele a sörélesztőpehely is.
- Minél tovább főzöd alacsony lángon, annál sűrűbb lesz, de ha túl híg maradt, adj még hozzá sörélesztőpelyhet. Az állagát ugyanis befolyásolja a kókusztej fajtája is. Miután elérted a kívánt állagot, add hozzá a spenótot, főzd 1-2 percig, amíg épp csak megfonnyad, majd zárd el, és keverd hozzá a tésztát.
- Tálalhatod magvakkal, vegán feta sajttal vagy extra sörélesztőpehellyel, de önmagában is megállja a helyét.