Sütőtökös saláta

Sütőtökös saláta

Recipe by letaimark
Adag:

4

Előkészítési idő:

10

minutes
Elkészítési idő:

30

minutes
Kalória:

540

kcal

Hozzávalók

  • 1 kg sütőtök

  • 100 g spenót

  • 2 evőkanál agávészirup

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 gránátalma

  • 50 g fenyőmag

  • 100 g vegán feta sajt

  • só, bors

Elkészítés

  • A sütőt melegítsd elő 180 ℃-ra.
  • A sütőtököt pucold meg, vágd félbe, és kapard ki a magos részét. Ezután szeleteld fel kb. egy cm vastag szeletekre, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg a tetejét olívaolajjal és agávésziruppal, majd sózd és borsozd. Süsd 30 percig 180 ℃-on, amíg aranybarna foltok jelennek meg a külsején.
  • Közben alaposan mosd meg a spenótot, majd egy szűrőben hagyd lecsepegni.
  • Készítsd el az öntetet: keverj össze két evőkanál balzsamecetet, egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál agávészirupot, néhány tekerés frissen őrölt borsot és ízlés szerint sót.
  • Egy serpenyőben alacsony-közepes lángon pirítsd a fenyőmagot 2-3 percig, amíg kissé megbarnul. Közben a serpenyőt a nyelénél fogva rázd meg néha, hogy minél több helyen tudjon pirulni a fenyőmag, vagy egy fakanállal keverd át néhányszor.
  • A gránátalmát pucold meg, és a magokat tedd a spenóttal együtt egy nagyobb tálba, majd keverd hozzá az elkészített salátaöntetet. Morzsold rá a vegán fetasajtot, szórd meg pirított fenyőmaggal, és rendezd a tetejére a sült sütőtököt.
Shopping Cart
Scroll to Top