
Sütőtökös saláta
Recipe by letaimarkAdag:
4
Előkészítési idő:
10
minutesElkészítési idő:
30
minutesKalória:
540
kcalHozzávalók
1 kg sütőtök
100 g spenót
2 evőkanál agávészirup
1 evőkanál olívaolaj
1 gránátalma
50 g fenyőmag
100 g vegán feta sajt
só, bors
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 180 ℃-ra.
- A sütőtököt pucold meg, vágd félbe, és kapard ki a magos részét. Ezután szeleteld fel kb. egy cm vastag szeletekre, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg a tetejét olívaolajjal és agávésziruppal, majd sózd és borsozd. Süsd 30 percig 180 ℃-on, amíg aranybarna foltok jelennek meg a külsején.
- Közben alaposan mosd meg a spenótot, majd egy szűrőben hagyd lecsepegni.
- Készítsd el az öntetet: keverj össze két evőkanál balzsamecetet, egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál agávészirupot, néhány tekerés frissen őrölt borsot és ízlés szerint sót.
- Egy serpenyőben alacsony-közepes lángon pirítsd a fenyőmagot 2-3 percig, amíg kissé megbarnul. Közben a serpenyőt a nyelénél fogva rázd meg néha, hogy minél több helyen tudjon pirulni a fenyőmag, vagy egy fakanállal keverd át néhányszor.
- A gránátalmát pucold meg, és a magokat tedd a spenóttal együtt egy nagyobb tálba, majd keverd hozzá az elkészített salátaöntetet. Morzsold rá a vegán fetasajtot, szórd meg pirított fenyőmaggal, és rendezd a tetejére a sült sütőtököt.