Almás pite

Almás pite

Recipe by letaimark
Adag:

1

Előkészítési idő:

20

minutes
Elkészítési idő:

2

hours 
Kalória:

720

kcal

Hozzávalók

  • Töltelék
  • 1 kg alma

  • 1 biocitrom reszelt héja

  • 100 g durvára vágott dió

  • 100 g vegán étcsokoládé durvára vágva

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál fahéj

  • 3 evőkanál nádcukor

  • 1 evőkanál zabpehely

  • Tésztához
  • 300 g liszt

  • 200 g margarin

  • 100 g nádcukor

  • 6 g sütőpor

  • egy csipet só

  • növényi tej lekenéshez

Elkészítés

  • Egy nagyobb tálban keverd össze a kimért lisztet, a nádcukrot, a sütőport és egy csipet sót. Morzsold bele a hűtőhideg margarint, majd dolgozd össze úgy, hogy egy darabbá álljon össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
  • Az almát hámozd meg, és vágd fel kb. egy-másfél centiméteres kockákra.
  • Egy serpenyőben két evőkanál olajon alacsony-közepes lángon kezdd el pirítani a feldarabolt almát a nádcukorral együtt. Ha összeesett és megpuhult (kb. 10-15 perc), add hozzá a fahéjat és a reszelt citromhéjat, és párold még 1-2 percig.
  • A tésztát vedd ki a hűtőből, felezd el, és nyújtsd ki kb. fél centiméter vastagságúra, és olyan alakúra, amekkora a tepsid.
  • Tedd az egyik kinyújtott tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsire, szurkáld meg helyenként villával, majd oszlasd el rajta a zabpelyhet, szórd rá a durvára vágott a diót, majd erre jöhet az almás töltelék. Ha étcsokoládéval készíted, akkor a durvára vágott darabokat oszlasd el az almás tölteléken. Végül a tetejére illeszd rá a másik kinyújtott tésztalapot, és kend le a tetejét kevés növényi tejjel.
  • Süsd 180 ℃-on 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Shopping Cart
Scroll to Top