Krémes rigatoni tészta

Krémes rigatoni tészta

Recipe by letaimark
Adag:

4

Előkészítési idő:

8

minutes
Elkészítési idő:

30

minutes
Kalória:

550

kcal

Hozzávalók

  • 500 g durum száraztészta

  • 1 biocitrom reszelt héja és leve

  • 6 gerezd fokhagyma összezúzva

  • 150 g vegán vaj vagy olívaolaj

  • Só, bors

  • nagy marék friss zsálya apróra vágva

Elkészítés

  • A tésztát tedd erősen sós, lobogó vízbe, és közepes lángon főzd a csomagoláson látható utasítások szerint al dentére. Ha kész, mosd át alaposan hideg vízzel, és jól csöpögtesd le. A tésztát időnként keverd át, miközben a szószt készíted, hogy ne ragadjon össze.
  • Egy nagy, mély serpenyőben (amibe a tészta is belefér majd) melegíts fel 150 gramm jó minőségű vegán vajat, majd add hozzá az apróra vágott zsályát, és alacsony lángon, sűrűn kevergetve főzd három percig.
  • Add hozzá egy biocitrom reszelt héját, hat gerezd összezúzott fokhagymát, fél teáskanál sót és fél teáskanál frissen őrölt borsot. Továbbra is alacsony lángon kevergesd még egy percig, majd add hozzá a citrom levét, zárd el, és tedd félre.
  • A vegán parmezánhoz turmixold össze a sörélesztőpelyhet, a diót vagy napraforgómagot, a fokhagymaport és a sót.
  • Melegítsd fel alacsony lángon a zsályás-citromos vajat, és add hozzá a tésztát. Forgasd össze, hogy a tésztát mindenhol befedje a vaj, majd el is zárhatod.
  • Tálald vegán parmezánnal megszórva, és kínálj hozzá friss salátát.
Shopping Cart
Scroll to Top