
Krémes rigatoni tészta
Recipe by letaimarkAdag:
4
Előkészítési idő:
8
minutesElkészítési idő:
30
minutesKalória:
550
kcalHozzávalók
500 g durum száraztészta
1 biocitrom reszelt héja és leve
6 gerezd fokhagyma összezúzva
150 g vegán vaj vagy olívaolaj
Só, bors
nagy marék friss zsálya apróra vágva
Elkészítés
- A tésztát tedd erősen sós, lobogó vízbe, és közepes lángon főzd a csomagoláson látható utasítások szerint al dentére. Ha kész, mosd át alaposan hideg vízzel, és jól csöpögtesd le. A tésztát időnként keverd át, miközben a szószt készíted, hogy ne ragadjon össze.
- Egy nagy, mély serpenyőben (amibe a tészta is belefér majd) melegíts fel 150 gramm jó minőségű vegán vajat, majd add hozzá az apróra vágott zsályát, és alacsony lángon, sűrűn kevergetve főzd három percig.
- Add hozzá egy biocitrom reszelt héját, hat gerezd összezúzott fokhagymát, fél teáskanál sót és fél teáskanál frissen őrölt borsot. Továbbra is alacsony lángon kevergesd még egy percig, majd add hozzá a citrom levét, zárd el, és tedd félre.
- A vegán parmezánhoz turmixold össze a sörélesztőpelyhet, a diót vagy napraforgómagot, a fokhagymaport és a sót.
- Melegítsd fel alacsony lángon a zsályás-citromos vajat, és add hozzá a tésztát. Forgasd össze, hogy a tésztát mindenhol befedje a vaj, majd el is zárhatod.
- Tálald vegán parmezánnal megszórva, és kínálj hozzá friss salátát.